خلیج فارس: اجباری بودن کمک به مدارس دولتی بوشهر در زمان ثبت نام دانش آموزان، کار را به جایی رسانده که والدین از نظارت آموزش و پرورش ناامید شده اند و ناگزیر به پرداخت مبالغی هستند.
به گزارش خلیج فارس؛ والدین معتقدند اگر آموزش و پرورش بخواهد، می تواند جلوی این تخلف را بگیرد، اما به مدیران چراغ سبز می دهند.
به گفته آنها، مدارس دولتی با فراخوان خانواده هایی که فرزندشان به صورت خودکار باید در پایه تحصیلی جدید ثبت نام شود، ثبت نام را به شرط کمک مالی منوط می کنند که نوعی گروکشی است.
مدیران مدارس هم وقتی با اعتراض والدین مواجه می شوند، این اتفاق را ریشه در عدم پرداخت سرانه مدارس توسط آموزش و پرورش می دانند، اما در شرایطی که مردم زیر فشار اقتصادی هستند، نباید جیب آنها محل تامین کمبود بودجه آموزش و پرورش باشد.
مشت نمونه خروار است!
برخی از پیام های دریافتی مخاطبان «خلیج فارس» درباره کمک های اجباری به مدارس دولتی در فصل ثبت نام مدارس، در ادامه می خوانید:
حسینی- بوشهر: هرچند ثبت نام بین پایه ای دانش آموزان به صورت خودکار انجام می شود، ولی مدرسه پسرم در شاد پیام گذاشته که برای ثبت نام مراجعه کنید، بعد که حضور یافتیم، اعلام شد باید به مدرسه کمک کنید. وقتی رقم کمک را پرسیدم، مدیر مدرسه گفت اغلب والدین یک میلیون تومان هم پرداخت کرده اند. نهایتا چون در جمع معلمان و کارکنان بودم، برایم خوشایند نبود که بگویم توان پرداخت این رقم ندارم و گفتم 500 هزار تومان الان می دهم و مابقی هم در اوابط سال تحصیلی پرداخت می کنم. البته امیدی به پیگیری نیست، چون نتیجه آن لجبازی مدیر با فرزندم است.
مصطفی- جم: امسال توان مالی برای ثبت نام دو فرزندم در مدرسه غیرانتفاعی نداشتم. چون مدرسه دولتی در شهر ما کم است، بعد از سفارش های متعدد، در مدرسه … فرزندان را ثبت نام کردند، اما موقع تکمیل فرم، معاون مدرسه گفت که باید دو میلیون تومان به مدرسه کمک کنم. توجیه اش هم این بود که این رقم در مقابل هزینه پارسال که برای مدرسه غیرانتفاعی داده ام رقمی نیست. هرچند من بابت ثبت نام فرزندانم در مدرسه دولتی خود را پیروز می دانستم و این پول را پرداخت کردم، ولی قرار نیست هرکسی از غیرانتفاعی آمده باشد، حتما شرایط مالی اش خوب باشد که از وی کمک میلیونی برای مدرسه دولتی درخواست کنند.
عبدالهی- کنگان: هنگامی که برای ثبت نام دخترم در مدرسه دولتی مراجعه کردم قبل از هر چیزی صحبت از شهریه کردند که دلیل این کار هم تعمیر و بازسازی مدرسه بود. مگر هزینه بازسازی مدارس را والدین باید بدهند؟
در این شرایط بسیاری از پدرها و مادرها به دلیل نگرانی از عدم ثبت نام فرزندان شان یا تبعات دیگر مجبور به پرداخت هزینه های غیرقانونی می شوند و مدیران آموزش و پرورش هم براساس قانونی نانوشته، با وجود فراگیری تخلف و مطلع بودن از اقدام مدارس، چشم خود را بر این تخلف می بندند تا هزینه مدارس تامین شود!
پاسخ های تکراری آمورش و پرورش
درخصوص دریافت کمک های اجباری توسط مدارس دولتی، رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر می گوید: دریافت وجه در زمان ثبت نام به جز برای کتاب و بیمه ممنوع است.
او البته ادامه می دهد: مدارس در تامین نیازمندی های شان دچار مضیقه و کمبودند، از این رو خواهش داریم اگر والدین توانایی دارند به صورت داوطلبانه کمک ک، اما به مدیران گفته ایم نباید دریافت کمک با اجبار باشد و بهتر است که مشکلات مدرسه و برنامه هایی که دارند به والدین گزارش دهند و آنها را به مشارکت ترغیب کنند.
قاسمی درباره اینکه آیا با مدیران متخلف برخورد شده، می گوید: طی سال گذشته برخوردهایی از تذکر و درج در پرونده تا تغییر مدیر مدرسه داشته ایم ولی الان آماری از آن در دسترسم نیست!
https://www.pgnews.ir/?p=4188