خلیج فارس:یک متخصص طب فیزیکی با بیان اینکه با شروع فصل سرما سطح ویتامین D دریافتی بدن افت پیدا میکند، گفت: شایعترین بیماریهای مربوط به فیزیک بدن، بیماریهای سیستم عضلانی، اسکلتی، مفاصل و ستون فقرات است که میزان بروز علائم این موارد در فصل سرد افزایش پیدا میکند.
حسن نیکنژاد حسینی با اشاره به شرایط فصل سرما و کاهش ویتامین D دربدن، اظهار کرد: با شروع فصل سرما به دلیل کاهش طول روز و کمتر قرار گرفتن در معرض نور آفتاب سطح ویتامین D دریافتی بدن افت پیدا میکند و به همین جهت ممکن است سیستم ایمنی بدن تحت تأثیر قرار گیرد.
وی بیان کرد: شایعترین بیماریهای مربوط به فیزیک بدن، بیماریهای سیستم عضلانی، اسکلتی، مفاصل و ستون فقرات است که میزان بروز علائم این موارد در فصل سرد افزایش پیدا میکند؛ به طور مثال افرادی که سابقه آرتروز مفصل زانو دارند ممکن است در فصول سرد میزان علائم آنها افزایش پیدا کند. همچنین میزان بروز و شدت بیماری افرادی که دچار بیماریهای مختلف در ستون فقرات هستند در فصول سرد سال افزایش پیدا کند.
بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد قزوین، این پزشک متخصص ادامه داد: برخی از بیماریها نیز با احساس سردی اندامها همراه هستند مانند افرادی که بیماری نوروپاتی دیابتی یا عروق محیطی دارند، انقباض عروق این افراد در اثر سرما افزایش و خون رسانی به اندام کاهش پیدا میکند و به همین دلیل احساس سردی در بدن آنها بیشتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: افرادی که بیماری ستون فقرات مثل تنگی کانال نخاعی دارند نیز در اثر سرما یا مصرف غذاهای طبع سرد میزان احساس سردی و درد آنها افزایش پیدا کند؛ توصیه میشود این افراد در فصل سرد از مصرف غذاهایی با طبع سرد اجتناب کنند، لبنیات را با غذاهایی که طبع گرم دارند مصرف کنند، لباسهای گرم بپوشند، از جورابهای زخیمتر استفاده کنند، تماس با آب سرد نداشته باشند و مکملهای ویتامین به خصوص ویتامین D بیشتری استفاده کنند تا علائمشان کاهش یابد.
متخصص طب فیزیکی مرکز درمان جهاد دانشگاهی قزوین عنوان کرد: برخی از افراد فقط در فصل سرد درد مفاصل را حس میکنند و در فصل گرم مشکلی ندارند، اما افرادی که بیماری زمینهای دارند در فصول سرد علائمشان افزایش پیدا میکند، این افراد در صورتی که علائمی مثل تورم در مفاصل مشاهده کردند باید به دکتر روماتولوژیست مراجعه کنند.
وی گفت: همچنین افرادی که سابقه تنگی کانال نخاعی یا استئوآرتریت مفصل زانو دارند اگر با مراقبتهای معقولی همچون گرم کردن، استفاده از مسکن و مکمل همچنان درد احساس کردند جهت اقدامات تکمیلی درمان حتماً به متخصص مراجعه کنند. بیماریهای مفصلی، عضلانی و اسکلتی ممکن است در هر رده سنی پیش بیاید، اما بروز این بیماریها در افراد بالای ۵۰ سال بیشتر دیده شده است.
این پزشک متخصص طب فیزیکی ادامه داد: نیکنژاد خاطرنشان کرد: بهترین اقدام در جهت پیشگیری از این بیماری اصلاح سبک زندگی در جوانی، ورزش مناسب، پیادهروی، کنترل وزن، مصرف مکملهای غذایی مجاز و اجتناب از فعالیتهای آسیبزا مانند استفاده بیش از حد از پله است؛ ضمناً یوگا، ورزشهای آبی، مصرف غذاهایی با امگا ۳ فراوان مثل غذاهای دریایی، استفاده از روغنهای گیاهی و پیادهروی روزانه میتواند از بروز بیماریهای مفصلی، عضلانی و اسکلتی پیشگیری کند.
نیکنژاد حسینی در پایان گفت: استفاده از مواردی همچون زردچوبه، دارچین، زنجبیل و سنجد در کاهش دردهای مفصلی مؤثر هستند، اما در ابتدا توصیه میشود افرادی که درد شدید مفاصل احساس میکنند قبل از انجام هر کاری به متخصص مراجعه کنند تا با بررسیهای لازم بیماریهای زمینهای فرد همچون فشارخون، دیابت و پوکی استخوان مشخص و سپس بر مبنای آن برای درمان اقدام شود چراکه مصرف بی رویه این موارد ممکن است سبب تشدید درد شود.
https://www.pgnews.ir/?p=23779