خلیج فارس: مدیر رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر گفت: تاکنون هزار و ۳۵۳ مسجد در سامانه مساجد استان ثبت شده و تا یک ماه آینده کار ثبت همه مساجد استان به پایان می رسد و که ضمن داشتن آمار دقیق از مساجد، مکان آنها روی نقشه ها هم برای عموم خصوصا مسافران جانمایی می شود.
حجت الاسلام عیسی راستگو در نشست خبری روز جهانی مسجد (۲۱ اوت مصادف با ۳۱ مرداد) افزود: 60 درصد مساجد استان در روستاها می باشد، ضمن اینکه 130 مسجد اهل سنت در استان داریم.
راستگو با بیان اینکه ۶۰ درصد مساجد استان بوشهر فعال هستند، تأکید کرد: منظور از فعالیت این است که دست کم در وعده مغرب و عشا نماز جماعت با حضور روحانی برگزار می شود.
قدیمی ترین مسجد استان
وی از ثبت ملی 13 مسجد تاریخی در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: قدیمیترین مسجد استان بوشهر مسجد بردستان در شهرستان دیر مربوط به سده اول هجری قمری است.
وی یادآور شد: در منطقه تاریخی سیراف مسجدی مربوط به سده دوم هجری یافت شده که تنها ستون آن باقی مانده است.
راستگو افزود: مسجد جمعه بوشهر با قدمت چهار قرن و ۹ مسجد دیگر در سایر شهرستان ها مربوط به دوره صفوی و قاجار جزو آثار ثبت ملی شده هستند.
جوان سازی هیات امنای مساجد
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر با اشاره به اینکه بوشهر تنها استانی است که قانون جامع مساجد دارد، عنوان کرد: تأیید و گزینش هیئت امنای منای مساجد و برگزاری دوره توانمندسازی امامان جماعت یکی دیگر از کارهایی که که بر عهده این مرکز می باشد.
راستگو با بیان اینکه برای هیات امنای مساجد محدودیت سنی 65 سال درنظر گرفته شده، خاطرنشان کرد: جوان سازی هیات امنای مساجد در دستور کار است و امید می رود این موضوع منجر به آبادانی بیشتر مساجد شود. البته آبادانی مساجد صرفا از بعد عمرانی نیست، بلکه اقدامات موثر و توان برقراری ارتباط با نسل جدید است که باعث افزایش جمعیت نمازخوان و خصوصا قشر جوان در فضای مسجد شود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر افزود: سامانه ثبت مساجد در استان بوشهر راه اندازی شده است و در تلاش هستیم به زودی از نقشه آمایش مساجد استان نیز رونمایی کنیم.
وی با اشاره به تقویت پایگاههای مقاومت بسیج در مساجد و اجرا برنامههای مختلف فرهنگی گفت: تجهیز مساجد به برنامهها و طرحهای فرهنگی و ورزشی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اکنون بعضی از مساجد استان بوشهر دارای مشکلات سرمایشی هستند و بدلیل اینکه مساجد توسط مردم مدیریت میشود نیاز به توجه ویژه مسئولان دولتی در حل مشکلات زیرساختی در بخشهای مختلف است.
وی خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس و شوراها که در ایام انتخابات در مسجد سخنرانی می کنند، بعد از منتخب شدن مساجد را فراموش نکنند.
https://www.pgnews.ir/?p=173693
6 نظر
معیار انتخاب هیئت امنای مساجد به چه صورت است ای کاش توضیح بفرمایند
به جای جوان سازی هیأت امنای مسجد ، باید جوانان را جذب مسجد کرد، امروزه اکثر مساجد یا خالی است یا تعدادی میانسال و کهنسال در آن نماز می خوانند و مساجد از جوانان تقریباً خالی شده است.
حالا اگر مسجدی روحانی نداشته باشد غیر فعال می باشد.مسجد ما روحانی ندارد ولی نماز مغرب وعشا بعضاظهر و عصر بصورت جماعت برگزار می شوذ
هزار و سبصد و سی و پنج مسجد داریم .
چند تا نماز خوان داریم ؟
مگه تیم فوتبالن دمبال جوون سازی هسین…. هیات امنا باید خود اهالی محل انتخاب کنن …. مساجد را امنیتی و حکومتی نکنید والله به خدا!
جوانان ما دین گریز نیستند ریاگریز هستند. اگه شما تونستید مثل قبل بی ریا باشید قطعا جوانان جذب می شوند. اخلاص حلقه گمشده ماست. حالا بماند اگر در این بین عامل نفاق هم بوده باشید.