خلیج فارس: این روزها اقدامات ترامپ بیش از هر چیز دیگری تیتر یک رسانهها میشود. او به نوعی پس از یک دوره پر فراز و فرود به کاخ سفید کامبک زده و حالا قصد انجام اقدامات رادیکالتری را هم دارد. اما یکی از مسائلی که پیرامون بازگشت او به کاخ سفید مطرح است، مساله نوع مواجهه او و تیمش با ایران است.
خب این روزها از هر دو خبر دستکم یکی سیگنال مذاکره با ترامپ است و انگار دولت پزشکیان بیش از هر زمانی به این اتفاق نزدیک شده. اما چیزی که در این میان باعث سردرگمی شده برخی اخباریست که از کانالهای خبری به بیرون درز میکند، موج خبری خودش را به راه میاندازد و سپس تکذیب میشود. در واقع یک بازی رسانهای که مشخص نیست چرا به راه افتاده؟
سفر ترامپ به تهران
شب مراسم تحلیف ترامپ بود که خبری به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره سفر قریبالوقوع ترامپ به تهران منتشر شد. متن خبر به این شرح بود: “من یک سرمایه گذار برای رفاه مردم کشورم هستم. ایران سرزمین بکری است من حتما با تهران مذاکره می کنم و حتی حاضرم به تهران سفر کنم.”
خبری که البته در همان زمان انتشارش مشخص بود تا حدود زیادی غیرواقعیست اما به واسطه گستردگی انتشار خبر در همان ساعات تبدیل به یک موج خبری تازه در مسیر رابطه ایران و آمریکا شد و احتمالا هم توسط همان عدهای که این روزها فریاد مذاکره سر میدهند منتشر شده است.
ترامپ با ایرانِ بدون بمب اتم سازش میکند
اینکه اختلافات ترامپ با سیاستهای کلی حاکمیت در ایران بیشمار است چیز تازهای نیست. همه میدانند که او اگر هم تیمش را به میز مذاکره بفرستد امتیازات بیشتری از نساختن بمب اتم میخواهد. در واقع این نکته که ترامپ، صرف نظر از عقبنشینی ایران از فعالیتهای هستهای، به صورت فوری توافق خواهد کرد، احتمالا خیالیست که اینروزها در میان رسانههای اصلاحطلب در سر پرورانده میشود.
ترامپ در همان دور اول هم با سیاستهای ایران درباره حماس و حزبالله مساله داشت، از برجام خارج شد و در واقع به دنبال رابطه اعراب و اسرائیل بود. برنامهای که در دولت تازهاش هم عوض نشده و در صحبتهای اخیرش به آن اشاره کرده است.
ماجرای استیو ویتکاف
برخی منابع رسانهای اعلام کردند که ترامپ، «استیون ویتکاف» فرستاده ویژه خود به منطقه را مسئول پرونده ایران کرده است. خب برخی فکر میکردند که او با کنار گذاشتان برایان هوک که اتفاقا مواضع تندی نسبت به ایران داشت، در صدد پیدا کردن مسیری متعادلتر برای دستیابی به توافق با ایران است اما حالا با میان آمدن نام ویتکاف این فرضیه به طور کلی از بین رفته است.
اما شب گذشته ترامپ، گمانهزنیها درباره احتمال تعیین استیو ویتکاف به عنوان مسئول پیگیری پرونده ایران را رد کرد. او در عین حال از استیو ویستکاف به عنوان «مذاکره کنندهای عالی و فرد بسیار خوب و محبوب» یاد کرده و گفته که قطعا از او استفاده خواهد کرد. در واقع حالا مشخص نیست که چه کسی مسئول مستقیم پرونده ایران در سیاست خارجه دولت ترامپ خواهد بود. به هر حال این خبر هم در ردیف تکذیبشدهها قرار گرفت.
ظریف، داووس و مذاکره مستقیم!
ظریف آخر هفته را در داووس سوئیس گذراند. گفتوگوی او با فرید زکریا نقطه عطف حضور او در این اجلاس داووس بود و برخی اظهاراتش نظیر آزادی حجاب در ایران هم خبرساز شد. اما از اینها که بگذریم شایعهای درباره دیدار ظریف با طرف آمریکایی در داووس و یا کشور ثالثی (واسطه برای مذاکره) مطرح شده بود که اتفاقا در راستای همان مانیفست مذاکره با ترامپ دست به دست میشد.
اما هادی محمدی، مدیرکل رسانه معاونت راهبردی رئیسجمهور درباره گمانهزنی برخی رسانهها مبنی بر انجام مذاکرات با آمریکا در داووس گفت: “هیچگونه مذاکرهای در داووس با آمریکا و یا هیچ کشور ثالث دیگری در این زمینه انجام نشده و بدیهی است هرگونه مذاکرهای، بر اساس تصمیم مقامات عالی نظام و در چارچوبهای معمول دیپلماتیک با محوریت وزارت امور خارجه انجام میشود.”
https://www.pgnews.ir/?p=224083
1 نظر
کامبک یعنی چی؟؟؟