خلیج فارس: یکی از بزرگترین آبشیرینکنهای استان بوشهر در سیراف ساخته شده است تا آب مورد نیاز شهرستان جم را تامین کند ولی سیرافیها از مواهب آن بیبهره هستند.
به گزارش خلیج فارس؛ طرحها و پروژههای متعدد تاسیسات آبشیرینکن در نقاط مختلف استان بوشهر آغاز شده که تعدادی از آنها به بهرهبرداری رسیده است و تعداد دیگری نیز در حال توسعه و اجرا است.
یکی از مهمترین و بزرگترین طرحهای آبشیرینکن مربوط به سیراف است که با ظرفیت ۲۸ هزار متر مکعب در روز اجرایی شده است و اکنون بخشی از آن در حال بهرهبرداری است.
این آبشیرینکن در شهر سیراف در کنار ساحل دریا اجرا شده است تا آب را شیرین کرده و برای شهرستان جم که دسترسی به ساحل ندارد انتقال دهد ولی مردم شهر سیراف از مزایا و مواهب آن بی بهره ماندهاند.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، ظرفیت تولید آب از تأسیسات آبشیرینکن در شهر سیراف ۲۸ هزار مترمکعب است که دارای ۴۲ کیلومتر خط انتقال، ۳۳ کیلومتر شبکه برقرسانی، ۶ مخزن ذخیره با ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب و ۵ سایت پمپاژ است.
ابوالحسن عالی گفت: در حال حاضر ۱۱ واحد آبشیرینکن در استان بوشهر در حال بهرهبرداری است که مجموع حجم تولید آنها ۱۰۳ هزار و ۱۰۰ متر مکعب در شبانهروز است.
وی با اشاره به اینکه هشت پروژه آبشیرینکن نیز در استان بوشهر در حال ساخت است، ظرفیت آنها را ۱۱۹ هزار و ۷۵۰ متر مکعب در شبانهروز عنوان کرد.
محرومیت مردم سیراف از آب شیرین کن بیانصافی است
امام جمعه بخش سیراف در گفتوگو با مهر گفت: این بی انصافی و بی عدالتی است که آب شیرین کن داخل شهر باشد اما خود مردم شهر سیراف هیچ استفاده ای از آن نکنند.
حجت الاسلام محمدصادق عاشوری بیان کرد: یکی از معضلات بزرگی که مردم سیراف از آن رنج میبرند آب آشامیدنی است و سیراف هم مشکل زیرساخت دارد که که نیاز به سیستم لوله کشی آب شرب است . آب شیرین کنی در شهر سیراف احداث شده که متاسفانه حتی یک قطره از این آب به مردم سیراف نمیرسد.
امام جمعه سیراف با اشاره افتتاح این آب شیرین کن توسط وزیر سابق نیرو گفت: مصوباتی در دوره قبل بوده اما اکنون اجرایی نمی شود که مقداری از این آب در اختیار مردم شهر سیراف قرار بگیرد.
حجت الاسلام عاشوری اظهار داشت: روزانه سه تا چهار ساعت بیشتر آب نداریم و بعضی از روستاهای بخش سیراف دو تا چهار روز آب ندارند. وزیر هم قول دادند اما متاسفانه مدیرعامل آبفا زیر بار نمیرود و می گوید باید وزیر دستور دهد.
وی با بیان اینکه این آب شیرین کن علاوه بر اینکه به مردم آبرسانی نمیکند متاسفانه مشکلاتی هم ایجاد کرده است، اضافه کرد: این آب شیرین کن از چاه های اطراف استفاده می کند و باعث شده آب دیگر چاه ها شور شود و دیگر قابل استفاده نباشند.
حجت الاسلام عاشوری اظهار داشت: اگر ۲ هزار لیتر متر مکعب از این آب شیرین کن ۲۰ هزار لیتری به شهر سیراف داده شود حتی بعضی از روستاها هم مشکلشان رفع خواهد شد. امیدواریم وزیر و دولت چهاردهم با جدیت به این مساله ورود کنند تا این آب به مردم سیراف تعلق بگیرد و زمینه ناامیدی مردم از مسئولین فراهم نشود.
توسعه آب شیرینکنها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از افزایش ۳.۶ برابری تأسیسات آبشیرینکن در استان خبر داد و گفت: در دولت شهید آیتالله رئیسی تأسیسات آبشیرینکن استان از ظرفیت ۳۵ هزار مترمکعب به بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب افزایش یافته است.
عالی از افزایش تولید ۱۴۰ هزار مترمکعب آب در استان خبر داد و ادامه داد: بر اساس برآورد انجام گرفته تا پایان سال ۱۴۰۴، بیش از ۱۴۰ هزار مترمکعب آب به ظرفیت تولید آب استان بوشهر از محل تأسیسات آبشیرینکن افزوده میشود که وضعیت پایداری آب شرب را بیش از پیش تقویت خواهد کرد. با اتمام پروژههای در دست احداث وضعیت بسیار مطلوب در تأمین آب پایدار مشترکین آب استان ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: با احتساب ظرفیت واحدهای در حال بهرهبرداری، تکمیل واحدهای در حال احداث و ساخت واحدهای جدیدی که مجوزهای مربوطه اخذ شده است، میزان تولید آبشیرینکنهای استان بوشهر به ۲۳۵ هزار و ۳۵۰ متر مکعب در شبانهروز خواهد رسید.
منبع: مهر