ابوالحسن گنخکی*
عدم استقبال از وزیر نفت دولت چهاردهم در اولین سفر رسمی اش به پارس جنوبی دستاویزی برای حملات رسانه ای و تخریب محسن پاک نژاد با محوریت لشکر سایبری ارزشی های بوشهری در شبکه های اجتماعی شده است.
آیا واقعا استاندار و رییس کمیسیون انرژی مجلس می خواستند بی توجهی وزیر به نیروهای بومی در انتصابات اخیر وزارت نفت را به قول بوشهری ها با بی محلی پاسخ دهند؟ ظاهر امر شاید چنین باشد.
اما با اندکی تامل می توان دریافت این رفتار نوعی فرار رو به جلو و انداختن توپ در زمین حریف و فرار شخصیت های اصولگرای استان از پاسخگویی است.
اخذ رای اعتماد وزرای پیشنهادی مهم ترین رویداد مرتبط با محسن پاک نژاد بود که شخصیت های ملی و محلی گسترده ای از جمله نیروهای نفتی رایزنی های شبانه روزی با نمایندگان حوزه انتخابیه خود با هدف تاثیرگذاری بر رای آوری وزرای پیشنهادی از جمله وزیر پیشنهادی نفت داشتند اما مگر کدام چهره اجرایی و نفتی بوشهری به صورت علنی برای رای آوردن پاک نژاد رایزنی و لابی کرده که اکنون دنبال برداشت زحمات خود هستند؟
حتی مشاهده شد حضور فردی مانند سخاوت اسدی مدیرعامل منطقه ویژه از چهره های سیاسی بوشهر در راهروهای مجلس بیشتر بود!
بدون شک وزیر نفت آن شانزده رای منفی نمایندگان عضو کمیسیون انرژی تحت ریاست شیخ موسی احمدی را فراموش نکرده و اگر نبود توافق دکتر قالیباف و دکتر پزشکیان، قطعا در جلسه دوم آرای کمیسیون انرژی مجلس به سمت پاک نژاد بر نمی گشت.
پس طبیعی است وزیر پاسخ تغییر رای نمایندگان عضو کمیسیون را به حساب رییس مجلس فاکتور می کند نه رییس کمیسیون انرژی.
تازه، رفتار سه نماینده دیگر استان با وزیر نفت در زمان اخذ رای اعتماد مجلس از وضعیت نماینده جنوب استان بهتر نبود. به عبارت ساده تر، بوشهری ها و در راس نمایندگان استان در مهم ترین کارزار سیاسی محسن پاک نژاد به صورت روشن و شفاف در سمت او قرار نگرفته اند که حالا توقع استفاده از نیروهای بومی در سمت های مدیریتی داشته باشند و یکی دو نفر مانند سیدمحی الدین جعفری که در شرکت ملی نفت ارتقا یافته بر اساس شایستگی خودش بوده نه لابی شخصیت های استانی از جمله رییس کمیسیون انرژی در سفر اخیر مدیرعامل شرکت ملی نفت به عسلویه؛ که اگر اینگونه بود الان باید جعفری با آن سابقه اش در پارس جنوبی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس می بود نه یک مدیریت میانی در شرکت ملی نفت.
علاوه بر آن، ارتقای نیروهای انسانی در سمت های نفتی طبق سلسله مراتب انجام می شود و باید این سوال را از استاندار و نمایندگان بوشهری در مجلس پرسید طی سه سال دولت سیزدهم کدام نیروی بومی در سمت های مدیریت ارشد نفت ارتقا یافت که امروز توقع داشته باشیم وزیر نفت او را با ارتقای مدیریتی به سمت های عالی نفت بگمارد؟
بحث مسئولیت اجتماعی نفت و ذیل آن، توجه به ارتقای نیروهای بومی در سمت های مدیریتی بحثی جدا از قهر و عدم حضور استاندار و نماینده مجلس در برنامه تشریفات سفر وزیر است و طبیعتا” عدم حضور استاندار و فرماندار عسلویه نمی تواند نشانه اعتراض باشد و این مهم با حضور و رایزنی و لابی محقق می شود نه قهر و بی تفاوتی!
مهم تر از آن طی سه سال اخیر، استاندار بوشهر حداقل سه رابط با پارس جنوبی معرفی کرد و هم باعث شد مدیران ارشد پارس جنوبی فرماندار عسلویه را فقط یک فرماندار معمولی ببینند و نه رابط استان با نفت و هم کانال ارتباطی استان با نفت چنان دستخوش تغییر و جابجایی شود که امروز تکلیف اعتبارات مسئولیت اجتماعی پارس جنوبی نامشخص باشد و حتی مدیرعامل منطقه ویژه پارس به دوربین ها چشم بدوزد و سخن معاون سیاسی امنیتی استانداری در غیرواقعی بودن برخی معرفی نامه های اشتغال صادره در مدیریت کار منطقه ویژه را رد کند!
*مدیرمسئول ماهنامه انرژی جنوب
در این زمینه
- سفر وزیر نفت به عسلویه با استقبال هیچ کس!
- بوشهر، «خوار کورترین» استان کشور در انتصابات وزارت نفت! + جدول
2 نظر
گنخکی جان ! شما انگار از همه جا بی خبری / سفر هر وزیری به استانها پروتکل هایی داره . اون هم باید اولین بار استانداری ها رو در جریان بگذارند . فرماندار عسلویه رو خبر کنن . این آقا هیچکس رو به حساب آدم نیاورده . همین محمد زاده فعلا استاندار آقای پزشکیانه . کاری به اصلاح طلب و اصولگراش ندارم . چرا همه چی را به ناف این جناح و اون جناح می بنیدم . مگر آقای قیصی زاده اصولگراست واقعا ؟ اولین معترض رفتار وزارت نفت آقای قیصی زاده اصلاح طلب بوده . یادداشت می نویسین قبلش لطفا یه بررسی بفرما بعد دست به قلم بشو
اما مگر کدام چهره اجرایی و نفتی بوشهری به صورت علنی برای رای آوردن پاک نژاد رایزنی و لابی کرده که اکنون دنبال برداشت زحمات خود هستند؟ …..
مگر هر استاندار باید لحاف و تشکش برداره و در مجلس بخوابه برای رای اعتماد وزیر. این حرف های خنده داره از یه روزنامه نگار بعیده بخدا .