احمد فرتاش
این روزها که قطع برق در بسیاری از شهرها و روستاهای کشور مردم را کلافه کرده، سؤال مهمی افکار عمومی را میگزد و آن اینکه، مگر یکی از اهداف اصلی فعالیت هستهای کشورمان تولید برق نبود؟ پس چرا این همه کمبود و قطعی برق داریم؟
الان 21 سال است که فعالیت هستهای کشورمان به “مسئلهای جهانی” تبدیل شده و انبوهی از تحریمها را متوجه مردم این دیار کرده ولی از “برق هستهای” چنانکه باید خبری نیست. یعنی مردم در سراسر کشور مشکل قطعی برق در گرمترین روزهای سال را دارند؛ در حالی که دست کم سیزده سال است که شدیدترین تحریمها را هم تحمل کردهاند تا دانشمندان محترم هستهای، “بازدهی شگفتانگیز مواد هستهای در تولید برق” را محقق سازند.
روزنامۀ کیهان در اواخر خرداد ماه سال گذشته، در گزارشی با عنوان «فواید صنعت هستهای از تولید دارو و تأمین برق تا کشاورزی و صنایع غذایی» دربارۀ “مزیتهای تولید برق با انرژی هستهای” نوشت:
«امروزه 11 درصد برق جهان توسط رآکتورهای اتمی تولید میشود و کشور ما نیز در زمره کشورهای تولیدکننده برق هستهای است. اما شاید اکثر مردم از بازدهی شگفتانگیز مواد هستهای در تولید برق در مقایسه با سایر روشها مطلع نباشند.
یک قرص اورانیومی که از گردو نیز کوچکتر است، به اندازه ۱۰۰۰ کیلوگرم زغال سنگ یا بیش از ۴۷۰ لیتر نفت، انرژی تولید میکند. ضمن اینکه سوخت هستهای چگالی بیشتری دارد و زباله کمتری تولید میکند. نیروگاههای خورشیدی در شب برق تولید نمیکنند و توربینهای بادی نیز در شرایط وزش باد مناسب کارامد هستند. حال آنکه نیروگاه هستهای در هر شرایط جوی قادر به تولید انرژی است.»
بله، برق هستهای حرف ندارد ولی از حرف تا عمل راه بسیار است. در عمل از برق هستهای خبری در “زندگی مردم” نیست؛ که اگر بود هر روز برق انبوهی از شهرها و روستاهای کشور چندین ساعت قطع نمیشد.
البته شاید گفته شود بیستوچندسال فعالیت هستهای برای تولید برق هستهای در حدی که نیاز سراسر کشور به برق بیوقفه تامین شود، کافی نیست و مردم باید یکی دو دهۀ دیگر هم صبر کنند و در برابر تحریمهای ناشی از فعالیت هستهای کشورمان – به قول آقای جلیلی – “با قدرت” طاقت بیاورند تا برسیم به قلۀ “تولید برق هستهای”. در این صورت، به رغم گرم شدن کرۀ زمین، حتی در گرمترین تابستانها نیز سایۀ خنکا سراسر کشور را فرا میگیرد.
به هر حال در شرایط فعلی، بد نیست مسئولان صنعت هستهای کشور توضیح دهند که برق هستهای دقیقا از چه زمانی “زندگی مردم” را به شکلی ملموس و موثر روشن و خنک خواهد کرد؟
مشکل بیبرقی برای مردم است. کسانی که با وعدۀ تولید چشمگیر برق دربارۀ تداوم فعالیت هستهای، به رغم فشار طاقتفرسای تحریمها، تصمیم میگیرند، هر روز مجبور نیستند چند ساعت بیبرقی را تحمل کنند. ضمنا فشار اقتصادی تحریمها را نیز در زندگی شخصیشان تحمل نمیکنند. بنابراین مردم حق دارند بپرسند که برق هستهای کو؟
منبع:عصرایران
25 نظر
الان تو شهر برق هستهای روزی دو ساعت برق قطع هست به کجا فریاد بریم ساعت 2ظهر برق قطع کنی توی این گرما و شرجی خدا جای حق نشسته آن شاالله
اون موقعی که بدون تحقیق میرفتیم شعار میدادند: انرژی هسته ای حق مسلم ماست، باید فکر زمستونتوتم میکردیم. اگه از همون زمان بجای سرشاخه شدن با دنیا و بخصوص آمریکا و غرب مثل بقیه کشورها مخصوصا همین کشورهای حاشیه خلیج فارس رابطه با اونها داشتیم، داد و ستد میکردیم، صادرات و واردات باهاشون داشتیم، نه اینقدر گرانی و تورم درست میشد و نه الان به این وضعیت بی برقی در تابستان و بی گازی در زمستان دچار میشدیم، چون حتما اونها سرمایه گذاری های کلان در همه بخشها مخصوصا صنعت نفت و گاز و پتروشیمی میکردند، که هم اونها سود کنند و هم ما، کاملا مثلا همین کشورهای عربی که نه گاو شیرده شدند نه مستعمره ماشاالله عزت سون هم که خیلی رفت بالا در مقایسه با ۲۰ سال پیش، قطر که خودش صنعت نفت و گاز نداره همه رو اون کشورها سرمایه گذاری میکنند و استخراج و بعدشم هر دو طرف سودشون رو میبرند.شما ببین از ۲۰ سال پیش دربار در امارات همون قیمت مونده ولی در کشور ما از ۷۰۰ تومن رسیده به ۶۰ هزار تومان یعنی حدود ۹۰ برابر ! ضمنا هم مردم راضی بودند هم روسا، ولی الان فقط روسا بدلیل وصل بقدرت توانا و راضی اند و فساد هم که در فقر و فلاکت بیشتر بروز میکنه. بله هموطن راه رو خیلی اشتباه رفتیم و از هر جا برگردیم سود کردیم. امیدوارم واقعا تصمیم گیرندگان تصمیم درست بگیرند چون دنیا معطل ما نمیشه و عقب ماندگیها سالها طول میکشه جبران بشه.یا علی
اگه از هسته خرما برق میگرفتیم بهتر جواب می داد . هنوزم دیر نشده . هسته خرما سوخت بسیار خوبی برای کوره نیروگاه برق است و مثل مازوت آلودگی نداره .
باید از همین الان به خانواده ها آموزش داد هسته خرما دور نریزند .
با سلام به تازگی آب شهر بوشهر شور شده برق و گازم از بوشهر میبرن شهری دیگه یه آبی هم میآوردن اینم رومون قطع کردن نیروگاه اتمی هم کارش شده ساخت و ساز و کسب درآمد برای خود نیروگاه
سلام
شما هم شوری آب رو حس کردین و چند وقته
آب لوله کشی ک میخورم شور مزه هست
تازه متوجه سدی؟! درسته نیروگاه اتمی و این حرفها فقط شد کاسبی خیلی آقازاده ها مردم هم که…..
هزار میلیارد دلار هزینه هسته ای و تحریمها شده. این پول کشور را می توانست شکوفا کند
روسها تا توانستند از ایران پول بردند و در آخر یک ماکت تحویل ایران دادند که نه تنها برق تولید نمی کند بلکه … دعا کنیم فاجعه چرنوبیل رخ ندهد ، برق پیشکش.
اخه این چه حرف بی منطق و بی پایه ای هست که میزنید؟ کی گفته برق تولید نمیکنه؟؟؟ درسته روسها خیلی سو استفاده کردندولی از کجا دیدید که ماکت تحویل دادند؟؟؟؟؟ تا این لحظه 65 میلیارد کیلووات ساعت برق خالص به شبکه تحویل شده بعلاوه صرفه جویی در مصرف سوخت های فسیلی معادل 12 میلیون بشکه نفت و جلوگیری از ورود 9میلیون تن گازهای الاینده به هوا.در ضمن طرح نیروگاه اتمی بوشهر کاملا متفاوت از طرح راکتور گرافیتی چرنوبیل هست و بسیار ایمن تر از ان.در ثانی از سیستم های ایمنی آلمانی باقیمانده نیز به طور مضاعف استفاده شده تا ضریب ایمنی فوق العاده ای بدست بیاید.کمبود برق در کشور دلیل بالادستی دارد و آن هم عدم برنامه ریزی مناسب در زمینه ی سرمایه گذاری جدید برای ساخت نیروگاه های جدید با سوختهای متنوع مثل گازی سیکل ترکیبی بادی زمین گرمایی و خورشیدی.جای تعجب است از سایت خلیج که چنین نظرات شاذ و سبک و مغرضانه ای را منتشر میکند.
بزرگوار شما که کارشناس امر حضور دارید ، لطفاً بیان کنید که ایران در قبال هزینه ای که برای نیروگاه بوشهر با تکنولوژی از رده خارج شده روسیه کرده چقدر بوده و آیا این کار ارزش داشته یا نه؟ و اینکه شرکت آلمانی قرار بوده چه مقدار انرژی تولید کند و روسیه چقدر؟ چرا کشورهای توسعه یافته دنیا پروژه های نیروگاه اتمی خود را به روسیه نمی دهند؟ و آیا اگر همین هزینه در استان بوشهر که تمام سال انرژی خورشیدی دارد هزینه شده بود مقرون به صرفهتر و پایدار و ایمن تر از نیروگاه اتمی کنونی بوشهر نبود؟
سوالاتی که شما مطرح فرمودید اکثرا باید توسط تصمیم گیران رده بالا پاسخ داده شود ولی بنده در حد خودم عرض کنم که میزان هزینه برای نیروگاه بوشهر بدلایل تحریم و گذشت زمان زیاد برای ساخت و خلف وعده روسها تقریبا 1.5برابر یه نیروگاه نرمال بوده.قطعا ارزش ساخت داشته و شرکت زیمنس قراربوده با دو راکتور 2400مگاوات تحویل دهد.قطعا تکنولوژی ساخت اورپایی بالاتر است و بدلیل تحریم امکان ورود دیگر کشورها به این پروژه ها ممکن نیست.نیروگاه های خورشیدی راندمان بالایی ندارند و بازهم نیاز به تکنولوژی روز دارند که باز هم بدلیل تحریم دست ایران باز نیست جهت اطلاع همین چند روز پیش عربستان سفارش یک نیروگاه 2000مگاواتی را به مبلغ 1میلیارد دلار به چین داده است.https://www.asriran.com/fa/news/990250/
کاربر RAD محترم شما که ماشاالله اینهمه سواد و تخصص اتمی داری چرا دست روی دست گذاشتی ؟
شما هم میتوانی مثل آن دختر دانش آموز در آشپزخانه تان اورانیوم غنی کنی و وارد سیکل برق رسانی نمایی ملتی هم دعاگویتان خواهد شد .
یکی از دلایل عقب ماندگی این مملکت همین است که همه چیز را به مضحکه و مسخره میگیریم.
برق کشور سراسری هست و نیروگاه برقش به کل کشور وصل هست بدلیل ارزونی انرژی در کشور این مشکلات هست و البته عدم مدیریت کشور
هم به تیر زدی هم به تخته
سرت هیچوقت بی کلاه نمیمونه
کشورهای کافر الان دارن نور خورشید برق میگرند
وسعت بیابانهای آمریکا و چین چند برابر از کویرهای ایران بیشتره ، ولی آمریکا 90 راکتور اتمی داره و چین نزدیک 70 تا راکتور داره ، از خودتون بپرسید چرا چین و آمریکا به جای نیروگاه اتمی ، از نیروگاه خورشیدی استفاده نمی کنند.؟ ضمنا کشور سراسر بیابان امارات عربی 3 تا راکتور اتمی ساخته … نیروگاه خورشیدی انرژی پاک تولید میکنه اما میزان برق تولید آن خیلی کمه و از 8 صبح تا 5 عصر جواب می ده
برق هست خوب هم هست چرا توی ۳۳ ماه عمر دولت آیت الله رئیسی قطعی برق نبود؟؟مشکل کمبود برق نیست مشکل حضور آدم های بی کفایت در مدیریت برق کشوره
حتما باید تا قیامت رییسی می بود ؟مگر برق نساخته بود؟پس چه شد که رفت اینم رفت
پس مشکل جای دیگه س
اینم مثل همه چیزامون دستوری بوده
واقعا تو قرن ۲۱ خیلی عجیبه اینقدر ناآگاه باشه، معلومه هیچ مطالعه ای و پژوهشی نداری. آدم حسابی اگر با دست فرمان دولت مرحوم ریس جلو میرفتم که سال دیگه قطع برق و آب دو برابر الان میشد، وضعیت بنزین هم که از صادر کننده رسیدیم به وارد کننده، گرانی بنزین حتمیه وگرنه کشور رسماً ورشکست میشه.
وزیران و مدیران رییسی که هنوز سر کارن
هنوز که دولت جدید سرکار نیومده. موضوع باندی و جناحی نیست. در طول این پانزده سال سرمایه گذاری انجام نشده و توسعه نیروگاه ها متوقف و شعار دادن جایگزین اون شده. الان پنج سال هست که تابستان برق صنایع قطع میشه. در دولت سیزدهم که قطعی های وحشتناک در صنایع خصوصا سیمان داشتیم که قیمت را بسیار بالا برد و حتی کمیاب شد. مطمین باشید با عدم سرمایه گذاری و افزایش نصب کولرهای گازی در استانهایی مانند تهران، سال اینده باید اکثر صنایع را خاموش کرد. کدهای اشتباهی ندهید. ناترازی را الان دیگه همه قبول دارند. مدیر سیاسی و نابلد کار نمی کنه. این میتونه مربوط به هر دولتی باشه و هر جناحی . راهی جز شایسته سالاری نیست. بالاخره بی کفایتی آخرش عیان میشه. چند سال میشه شعار داد و سرمایهگذاری در برق و نفت و بنزین انجام نداد.؟
سال اینده اگر سرما زیاد باشه ،به هیچ وجه گاز نخواهیم داشت و قطعی گاز حتمی هست. اگر ارز نداشته باشیم ،بنزین هم سهمیه بندی میشه. آخه پالایشگاهی ساخته نشده. فقط خودروی بی کیفیت مصرف بالا تولید میشه.
زندگی بدون تحریم و فساد حق مسلم ماست
نیروگاه اتمی بوشهر به غیر از اینکه شهر بوشهر را امنیتی کرده ، هیچ خروجی برای بوشهر ندارد ،وقتی قرار است در شرجی وحشتناک و گرمای کشنده ، بوشهر برق نداشته باشد پس نبود این نیروگاه بیشتر به نفع مردم است …
علت قطع برق دولت جدید است که مثل دولت روحانی تابستان ها برق قطع میکرد در دولت رئیسی قطع برق تابستانه نداشتیم