به گزارش خلیج فارس؛ اگر یاد بگیرید این افراد را شناسایی کنید میتوانید از ناامیدی بعد از آن نجات پیدا کنید. با ما همراه باشید تا ۱۲ عبارت جعلی را که صرفا با هدف هندوانه زیر بغل گذاشتن و فریب دادنتان گفته میشود، با شما درمیان بگذاریم.
یادتان باشد قطع ارتباط با آدمهای حقهباز نخستین گام برای ساخت پیوندهای معنادار است.
۱. «تو نابغهای!»
اگر شخصی صرفا بعد از شنیدن چند کلمه از دهان شما به شما میگوید که فردی باهوش هستید، بدانید که حتما درخواستی از شما دارد. هر چه باشد، شما شخصی که به ندرت میشناسید را نابغه خطاب نمیکنید، مگر اینکه برنامهای برایش چیده باشید.
احتیاط کنید و حواستان به نیتها باشد. آیا آنها بعد از گفتن این عبارت از شما درخواست کردهاند که کمکشان کنید؟ آیا از شما خواستهاند که مشکلی را حل کنید یا اقدامات آنها را تأیید کنید؟
موضوع هر چه که هست بهتر است که رادارهایتان را در اوج نگه دارید.
۲. «لباسهایتان بیعیبونقص است، واضح است که سلیقه خوبی دارید!»
در بسیاری موقعیتها شنیدن این تعاریف از جانب غریبهها بی هیچ نیت بدی گفته میشود. اما در اغلب موقعیتها، دریافت چنین تعاریف دستودلبازانهای از کسی که به ندرت شما را میشناسد، باید تردید شما را نسبت به اهداف حقیقی این فرد برانگیزد.
حتی اگر لباس شما واقعا جذاب باشد هم تعریف یک غریبه از سلیقه بینقص شما در نگاه اول کمی تردیدآمیز است.
۳. «خیلی شجاعی که حرف دلت را میزنی!»
اگر حقیقتا چیزی گفتید که باعث شد شخصی به خاطرش شما را تحسین کند، میتوانید این تحسینها را واقعی تلقی کنید. اما در بسیاری از مواقع، تعریفها با این هدف گفته میشوند که مثل هاله دودی عمل کنند و دیدگاه شما را کماهمیت جلوه دهند یا گفتگو را تحریف کنند.
بگذارید چند مثال از غلوگوییهای واضح برایتان بیاوریم:. وقتی یکی از همکاران پس از ابراز نظر مخالف در یک جلسه صرفا روی رکگویی شما تأکید میکند، ممکن است که بخواهد آنچه بیان کردهاید را کماهمیت جلوه دهد.. اگر یکی از اعضای خانواده که دائماً با شما مخالف بوده است، ناگهان شجاعت شما را به خاطر بیان عقیدهتان در طول یک مشاجره تحسین میکند، ممکن است سعی داشته باشد از خود بحث منحرف شود.. وقتی کسی که تا به حال ندیدهاید صراحتگویی شما را در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی تحسین میکند، ممکن است سعی دارد که با شما ارتباط بیشتری برقرار کند.. اگر در جریان یک بحث سیاسی هستید، ممکن است کسی شما را برای بیان شجاعت در بیان عقایدتان تحسین کند تا استدلال شما را کماهمیت جلوه دهد.
اینکه این تعاریف در چه زمینهای مطرح میشوند، مهم است.
نگذارید فریب بخورید.
۴. «شما جالبترین آدمی هستید که تاکنون دیدهام.»
اگر بهترین دوست یا شریک عاطفیتان این جمله را میگوید، عالی است!
اما اگر یک غریبه صرفا بعد از ۱۰ دقیقه آشنایی با شما این جمله را میگوید، منظورش واقعا این نیست.
این جمله در ادامه ممکن است با یک درخواست دنبال شود. مثلا شاید بخواهند شما را به دوستی که به اندازه خودتان جالب است معرفی کنند!
۵. «خیلی مهربان و سخاوتمندی!»
موقعیتهایی که این عبارت را میتوانید اصیل بدانید شامل موارد زیر است: وقتیکه به یک غریبه که به کمک نیاز دارد کمک میکنید و آنها از شما تشکر میکنند. وقتیکه همیشه برای کمک به یک دوست در زمانهای سخت در کنارش هستید و حمایت عاطفیتان را نثارشان میکنید و آنها از این بابت از شما سپاسگزاری میکنند. وقتی به یک خیریه کمک میکنید یا در یک فعالیت داوطلبانه شرکت میکنید. وقتی که زمان، منابع و دانشتان را در اختیار کسی که برایتان عزیز است، میگذارید.
اما در موقعیتهای دیگر، ممکن است چنین تعریفی با درخواست پول از شما همراه باشد!
۶. «همیشه حق با توئه!»
وقتی شخصی این عبارت را وسط یک مجادله بیان میکند، نهتنها دارد غلو میکند بلکه میخواهد شما را تمسخر کند. اصلا فریب برنامه کودکانه این افراد را نخورید.
۷. «تو نقل مجلسی!»
وقتی شخصی که شما را به ندرت میشناسد از مهارتهای اجتماعیتان تعریف میکند، احتمالا دارد از این تاکتیک برای فریب شما استفاده میکند.
ممکن است به دنبال جلب توجه شما باشد تا شما را وارد برنامههایش کند یا تلاش میکند شما وادار به انجام کاری کند که اگر ذهنتان دستکاری نشده بود، انجامش نمیدادید.
یا شاید تعریف کرده تا بتواند اثری مثبت روی شما بگذارد. آنها با تعریف از مهارتهای اجتماعی شما، امیدوارند که بتوانند اعتماد شما را جلب کنند و احتمالا بعدها از نفوذ و منابعی که در اختیار دارید، استفاده کنند.
۸. «حتی بدون آرایش هم جذابی!»
ترجمه: بدون آرایش وحشتناکی!
۹. «به خلاف بقیه تو دوستی عالی هستی!»
ممکن است در ظاهر یک تعریف اصیل به نظر برسد، اما این شخص خیلی ظریف دارد سایر دوستان شما را تخریب میکند. مراقب تعریفهایی که در آن دو نفر مقایسه میشوند، باشید.
آدمهایی که واقعا اصیل هستند نیازی ندارند دیگران را تحقیر کنند.
۱۰. «توی این کار از من خیلی بهتری!»
بعضیها هستند برای اینکه از زیر کار در بروند و مسئولیتهایشان را به شما واگذار کنند از این تعریف استفاده میکنند. آنها ابتدا از تواناییهای شما تعریف میکنند، بعد درباره اینکه چقدر کار و وظیفهای که در دست دارند سخت است میگویند و سپس از شما میخواهند که اگر میتوانید به آنها کمک کنید.
یادتان باشد صرفا به خاطر اینکه در انجام یک وظیفه از دیگران بهتر عمل میکنید، دلیل نمیشود که آن کار را به جای آنها انجام دهید.
۱۱. «سلیقهات منحصربهفرده!»
اگر سلیقه خوبی در لباس پوشیدن دارید احتمالا این تعریف را در زندگیتان شنیدهاید. وقتی میتوانید این تعریف را صادقانه تلقی کنید که شخص تعریفکننده به جزئیات دقیقی از سبک شما اشاره کند و لحنی دوستانه و گرم داشته باشد.
اما اگر این جمله با یک لبخند جعلی و ابروهای بالاانداخته همراه شد، بدانید که آنها هرگز لباسی که شما پوشیدهاید را نمیپوشند.
۱۲. «تو تنها کسی هستی که من را درک میکنی!»
این عبارت در زمینههای متفاوت میتواند معناهای متفاوتی داشته باشد، اما بیشتر از آنکه یک تعریف حقیقی باشد، یک نوع فریب احساسی است.
ممکن است این فرد در تلاش باشد تا وابستگی عاطفی ایجاد کند و حس خاص بودن و منحصربهفرد بودن به شما بدهد. به محض اینکه وابستگی عاطفی بینتان ایجاد شد، این فرد احساسات و رفتار شما را به نفع خودش دستکاری میکند.
حتی ممکن است به دلیل آنکه نتوانستهاید نیازها یا درخواست او را اجابت کند، احساس عذاب وجدان پیدا کنید.
به غریزهتان اعتماد کنید.
در اعماق وجودتان میدانید که این شخص از بیان این عبارت چه هدفی در سر دارد.
سخن آخر
اگر شخصی که به شما خیلی نزدیک است این عبارات را بیان میکند میتوانید مطمئن باشید که این جملات صادقانه هستند. اما اگر آنها را بعد از یک آشنایی اتفاقی یا از سمت کسی که به تازگی به شما معرفی شده، میشنوید باید نسبت به این جملات گاردتان را بالا ببرید.
این فرد به دلیلی خودشیرینی میکند!
منبع: فرارو
https://www.pgnews.ir/?p=25984
1 نظر
۱۳ – خلیج فارس بلندگوی مردم است