خلیج فارس: اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، موارد مهم و بهداشتی را درباره تب خونریزی دهنده کریمه کنگو جهت رعایت مردم استان بوشهر اعلام کرد.
به گزارش خلیج فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، با توجه احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو سال ضروری است بهویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و بهخصوص روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سروکار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطرهآمیز مراقب سلامتی خود باشند.
خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت، نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداریشده باید به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر بهصورت خام (جگر خریداریشده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ازجمله موارد مهم در مصرف گوشت است.
بر اساس این گزارش استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل، اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا لامسه کنههای ماده تخمریزی کرد، خودداری از جدا و لهکردن (کشتن) کنهها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشمچینی دامها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده، اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن و سمپاشی منازل و اسطبلهای روستایی برای کاهش جمعیت کنهها از دیگر موارد بهداشتی است.
لازم به ذکر است که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ازجمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد و ازاینرو اقدامات دامپزشکی صرفاً بهمنظور تأمین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز میشود.
https://www.pgnews.ir/?p=26681