خلیج فارس: معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اشتغال حدود ۹۰ هزار نفر در منطقه ویژه پارس گفت: در حوزه روابط کار باید بتوانیم علاوه برجبران خدمت نیروی کار تنظیم رابطه کارگر و کارفرما را به خوبی انجام بدهیم.
به گزارش خلیج فارس؛ علی حسین رعیتی فرد در مراسم تکریم و معارفه مدیر واحد کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس گفت: موضوع طبقه بندی مشاغل توسط شرکت ملی نفت ایران برای دو منطقه ویژه زیرنظر وزارت نفت یعنی پارس و ماهشهر تهیه شده و مورد تایید ما نیز میباشد که با به روز رسانی آن، دغدغه کارگران کمتر خواهد شد.
وی فرد با بیان این که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل به استانها تفویض شده است، افزود: تا پایان سال ۱۴۰۵ همه کارگاههای بالای ۵۰ نفر طبق قانون کار مشمول طرح طبقه بندی مشاغل میشوند تا با اجرای آن، در پرداختهای حوزه کارگری عدالت برقرار شود.
مرگ 700 کارگر در سال گذشته
رعیتی فرد با اشاره به درگذشت حدود ۷۰۰ کارگر در سال بر اثر حوادث متعدد بر اهمیت ایمنی تاکید کرد و گفت: امیدواریم در فصل جدید همکاری هم مدیریت واحد کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس و هم اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تعامل و همکاری بیشتری داشته باشند.
وی رسیدگی به دعاوی بین کارگر و کارفرما را یکی دیگر از موضوعات مهم دانست و افزود: به طور سالانه حدود ۴۰۰ هزار پرونده در کشور بررسی شده که حداقل ۸۰۰ هزار نفر شاکی و متشاکی داریم.
استخدام های خارج از آزمون باید از طریق اداره کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه پارس باشد
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس گفت: استخدام های خارج از آزمون بر اساس قانون می بایست از طریق اداره کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس انجام شود.
سخاوت اسدی در مراسم تکریم و معارفه مدیران قدیم و جدید مدیر واحد کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه امروز درد و رنج همه خانواده ها مشکل بیکاری است ابراز داشت: عادلانه ترین روش استخدام، آزمون است و همه ما می بایست کمک کنیم تا استخدام ها به سمت آزمون برود و بهترین ها و شایسته ترین ها جذب شوند.
وی با تاکید بر رعایت قانون توسط شرکت ها ابراز داشت: استخدام های خارج از آزمون بر اساس قانون می بایست از طریق اداره کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس انجام شود.
اسدی بیشترین معرفی شرکت های متخلف در زمینه اشتغال به دادگستری را مربوط به دوران مدیریت خود در سازمان منطقه ویژه پارس دانست و گفت: از این پس نیز اگر لازم باشد مجوز شرکت ها را باطل کرده و ممانعت هایی برای آن ها ایجاد می کنیم تا قانون را رعایت کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با برشمردن مزایای به کارگیری نیروهای بومی ابراز داشت: از لحاظ اجتماعی و اقتصادی جذب نیرو از نزدیک ترین نقطه جمعیتی به صنعت به نفع مجموعه ها و شرکت هاست زیرا ضمن کاهش برخی هزینه ها موجب افزایش روحیه کارکنان به جهت حضور در کنار خانواده های خود می شود.
وی با بیان این که حق مردم منطقه و استان است که فرزندانشان جذب صنایع مستقر در منطقه شوند، افزود: از مدیر جدید واحد کار و خدمات اشتغال می خواهم به شدت در حوزه جذب نیرو سخت گیری کند تا هیچ شرکتی خارج از قانون نتواند جذب داشته باشد و اگر چنین کاری صورت گرفت، هر اقدامی که لازم باشد را انجام خواهیم داد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که از این پس معرفی نامه ها نباید به صورت کاغذی صادر شوند، از صدور نامه های الکترونیکی برای بهبود امور خبر داد.
اسدی از طراحی و راه اندازی سامانه هایی برای شفافیت بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: با راه اندازی این سامانه ها همه مسئولین و مردم بهتر در جریان امور قرار خواهند گرفت و به طور شفاف مشخص خواهد شد که چند فرصت شغلی در ماه ایجاد شده و چند نفر نیز معرفی شدند.
وی همچنین ابراز داشت: باید کمیته ای از مسئولین شهرستان و استان تشکیل شود تا بتوانند بر این فرآیند نظارت کنند.
اسدی ابراز امیدواری کرد مدیر جدید واحد کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس راه اندازی این سامانه ها را تسریع کند.
فساد و رانت خط قرمز ماست
مدیر جدید واحد کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس گفت: خط قرمز ما مسیرهای فساد و رانت است، بنابراین این راهها را خواهیم بست و در این راستا با هیچ کسی تعارف نداریم.
عبدالمجید حیاتی افزود: مجموعه مدیران شرکتها بدانند مسیر قانونی اشتغال از مسیر مدیریت کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس باید بگذرد و تمام مسیرهای غیر از آن حتما مسدود خواهد شد.
وی با اشاره به دو ماموریت مهم خود در مدیریت واحد کار و خدمات اشتغال ابراز داشت: ابتدا باید بتوانیم بازار کار را تنظیم کنیم یعنی عرضه و تقاضا باید تنظیم شود و این نیازمند همکاری همه دستگاهها است.
https://www.pgnews.ir/?p=207925