خلیج فارس:حدود نیم میلیارد سال پیش، حیات روی سیاره زمین بیشتر به دریا محدود می شد. سیاره ما میزبان موجودات عجیب و غریب فراوانی بود که در اقیانوس ها زندگی می کردند. یکی از این موجودات عجیب و غریب، آنومالوکاریس بود.
این موجود اسرارآمیز شبیه میگو، یک شکارچی بزرگ بود که در دوران کامبرین بر دریاهای باستانی حکومت می کرد. کشفیات فسیلی امروزی نشان می دهد که این موجود پراکندگی گسترده ای داشته و فسیل های آن در مکان های مختلفی از جمله کانادا، استرالیا، گرینلند، یوتا و چین یافت شده است.
آشنایی با آنومالوکاریس
آنومالوکاریس به معنی «شبیه به هیچ میگو دیگری نیست» یا «میگو غیر عادی» است. این نام به اولین فسیل کشف شده این موجود در سال 1886 اشاره دارد که دانشمندان تصور می کردند شبیه به شکم یک سخت پوست است، در نتیجه، این نام را برای آن انتخاب کردند.
فرصت ورود به بازارهای جهانی >> بدون محدودیت برای ایرانیها
آنومالوکاریس یک شکارچی بزرگ رأس هرم غذایی با ظاهری منحصر به فرد بود. این موجود با استفاده از ردیف هایی از لوب های همپوشان و مواج (باله های انعطاف پذیر) در دو طرف بدنش در اقیانوس ها شنا می کرد. این لوب ها یک باله واحد را تشکیل می دادند که به آن امکان می داد با سرعت زیادی در آب حرکت کند. همچنین دارای یک دم بزرگ بادبزنی شکل بود که احتمالاً از آن برای حرکت استفاده می کرد.
پهن ترین قسمت بدن حیوان بین لوب سوم تا پنجم قرار داشت و سپس به تدریج به سمت دم باریک می شد. بدن آنومالوکاریس دارای 14 پودومر (Podomere) یا بخش بود.
آنومالوکاریس دارای یک سر بزرگ با یک جفت چشم مرکب بزرگ در دو طرف بود. همچنین دارای یک دهان دیسک مانند بزرگ متشکل از 32 صفحه همپوشان بود.
آنومالوکاریس یک شکارچی بزرگ بود. برآوردهای اولیه نشان می دهد طول آن حدود یک متر بوده است. با این حال، کارشناسان اکنون می گویند که طول آن ممکن است به دو تا سه متر نیز می رسیده است. آنومالوکاریس مانند میگوهای امروزی، دارای دو شاخک بزرگ دندان مانند بود.
اولین فسیل های آنومالوکاریس در اواخر قرن نوزدهم در بریتیش کلمبیا، کانادا کشف شد. با این حال، تا دهه 1980 دانشمندان متوجه نشدند که قطعات فسیلی مختلف که قبلاً تصور می شد متعلق به حیوانات مختلفی هستند، در واقع متعلق به یک موجود واحد هستند.
انقراض
آنومالوکاریس در جریان انقراض بزرگ پرمین، یک رویداد انقراض جمعی که در اواخر دوره کامبرین رخ داد، ناپدید شد. این گونه همراه با 90 درصد از تمام حیات روی سیاره زمین از بین رفت.
https://www.pgnews.ir/?p=217489