خلیج فارس: سرپرست معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش بوشهر گفت: بر اساس آمار منتشر شده توسط مراکز سواد آموزی کشور در سال گذشته میزان باسوادی در استان بوشهر ۹۷.۳ درصد ثبت شده است.
به گزارش خلیج فارس؛ غلامحسین مهران پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بالاترین آمار باسوادی در این استان مربوط به شهرستان بوشهر با میزان ۹۷.۷ درصد است.
وی اظهارکرد: در سال گذشته ۹۹۰ نفر سوادآموز در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال توسط آموزش دهندگان مراکز نهضت سواد آموزی در استان بوشهر جذب شدند که از این شمار ۳۵۰ نفر به مرحله آزمون رسیدند.
مهران پور ادامه داد: در این مدت ۱۵۰ آموزش دهنده نسبت به تدریس و تشکیل کلاسهای سواد آموزی در این استان اقدام کردند که نسبت به سال ۱۴۰۲ پنج برابر افزایش نشان می دهد.
وی ضمن اشاره به اهمیت افزایش شمار آموزش دهندگان و نقش آنها در جذب سواد آموزان بیان کرد: جذب آموزش دهندگان از سه روش شرکتهای برون سپاری، از بین همکاران فرهنگی و بازنشسته و نیروهای جهادی یا خود آموز پشتیبان صورت می گیرد.
سرپرست معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش بوشهر گفت: در سال گذشته برای جذب آموزش دهندگان نهضت های سواد آموزی اقداماتی انجام شد که طی آن ۲ نفر جذب آموزش و پرورش شدند و ۱۵۰ نفر دیگر در ردیف استخدام قرار گرفته اند.
وی در باره نحوه اطلاع رسانی و تامین امکانات لازم برای سواد آموزان گفت: با توزیع بسته های سواد، کتابهای پودمانی سوادآموزی و خواندن با خانواده با عناوین متفاوت نسبت به یادگیری راحت تر سواد آموزان اقدام می شود.
مهران پور اضافه کرد: در طرح های سواد آموزی مهارت های فنی همچون گلیم بافی و خیاطی نیز آموزش داده می شود.
وی در باره اجرای طرح ریشه کنی بی سوادی برای عشایر افزود: برغم اینکه پیگیری برگزاری دوره های نهضت سواد آموزی برای کوچ نشینان استان بوشهر بر عهده آموزش و پرورش استان فارس است، آموزش دهندگان استان بوشهر در زمینه با سواد کردن صدها زن و مرد عشایر با وجود تحمل سختی های بسیار در شهرستان های دشتستان و دشتی اهتمام ورزیده اند.
سرپرست معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش بوشهر گفت: با افزایش بازماندگان و ترک تحصیل کنندگان شمار افراد بی سواد افزایش می یابد و این امر نیازمند برنامه ریزی های صحیح و همزمان سازی سوادآموزی و کاریابی و تخصیص اعتبار لازم است.
1 نظر
مدرک دارند ولی سواد ندارند تعریف سواد دیگر عوض شده و مثل قبل فقط خواندن و نوشتن نیست ، لطفاً تعریف جدید یونسکو از سواد بیاورید و بعد ببینید چند درصد مردم سواد دارند.