مهدی جعفری زاده
وزیر آموزش و پرورش از حضور 17 میلیون دانش آموز در سال تحصیلی جدید سخن گفته است. در این خصوص نکته مهم قابل عرض است.
امروز آموزش و پرورش نباید و نمی تواند همانند دو سه دهه قبل با دانش آموزان رفتار کند، ابزارها، امکانات و فناوری هایی که امروز در دسترس دانش آموزان است در گذشته نداشت.
دانش آموزان آن زمان منتظر بودند ببینند معلمان شان چه مطالب و مباحث جدید و تازه ای را به آنها ارائه می دهند. «کتابخانه» و «معلم» دو منبع اصلی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به دانش آموزان بود. در گذشته زمینه «فرصت سوزی» و اتلاف وقت دانش آموزان کمتر بود ولی امروز با ورود به اینترنت و فضای مجازی و تراکم و گستردگي لحظه به لحظه اطلاعات، دنیای فکری و فضای ذهنی آنها کاملا متفاوت شده و لذا روش های جدید و اثر گذاری در تعلیم و تربیت آنها می طلبد.
امروز دانش آموزان هم با «فرصت» های بیشتری مواجه اند و هم با «تهدید» های وسیع تر و خطرناک تر، هم ابزارها و امکانات مدرن فناوری می تواند به آنها در تحقیق و پژوهش اطلاعات علمی و معرفتی، تکثر دیدگاهها و نظرات، فهم عمیق تر عقاید، نقد خرافات، ارتباط با افراد و مراکز علمی داخل و خارج کشور، پالایش اندیشه ها، شکستن محدودیت زمان و مکان، مسیریابی و آینده نگری، حل بهتر مسئله و… کمک کند.
از طرف دیگر می تواند باعث انحرافات گسترده و عریان تر، اتلاف وقت با سرگرم شدن بیش از اندازه در فضای مجازی و … شود و فرصت ها را تبدیل به تهدید کند.
آموزش و پرورش باید با روش های جدید، هم افت شدید علمی دانش آموزان، هم مشکلات تربیتی و اخلاقی آنان، تزلزل اعتقادات هم مقاوم سازی در برابر موادمخدر و سیگار، هم پذیرش حجاب آگاهانه و داوطلبانه هم دوری از جرائم و بزه ها و… را به سبکی کارساز و اثر گذار مدیریت و راهبری کند تا به نتایج مطلوب نائل شود.
https://www.pgnews.ir/?p=185894
1 نظر
به دلیل در صدر قرار نداشتن آموزش و پرورش در ایران ، سالهاست که فوت شده و تشییع جنازه آن هم برگزار شده است و انتظارات نویسنده محترم از آموزش و پرورش زنده و پویاست نه آموزش و پرورش ایران امروز.