رفع ممنوعیت آیفون، گامی مهم و امیدوارکننده برای رفع محدودیت های بزرگتر است. با این حرکت، اعتماد مردم به وعده های دولت برای رفع فیلترینگ هم بیشتر می شود.
مشکل ریجستری آیفون حل شد. این خبری است که صبح امروز وزیر ارتباطات آن را توییت کرد. به گفته وزیر، این موضوع در جلسه امروز هیات دولت تصویب شد و جزئیات آن هم به زودی اعلام می شود. این خبر خوب و خوشحال کننده ای است. هر محدودیتی نادرستی که از سر مردم کم شود اتفاق مثبتی است و باید آن از استقبال کرد.
ممنوعیت ها و محدودیت های غیرضروری و غیرمنطقی در ایران کم نیستند. یکی از آنها هم همین ممنوعیت واردات و فعال سازی (ریجیستری) مدل های جدید آیفون است که با هیچ منطق و قاعده ایی سازگار نیست.
– بخشی از توان و انرژی دولت صرف لغو ممنوعیت آیفون شد. ممنوعیتی که از ابتدا هم نادرست و برهیچ منطقی استوار نبود. این نیز نشانه ای از نوع حکمرانی در کشور ماست. دولتی ممنوعیت غیرمنطقی برپا می کند و دولت دیگر هم باید 3 ماه تلاش کند تا دوباره به مرحله قبلی برسیم. با چنین حکمرانی و تصمیم گیری قطعا پیشرفت و توسعه، سخت تر می شود. به مهمترین وعده های دولت پزشکیان نگاهی بیاندازیم. بخش مهمی از آنها برداشتن محدودیت هاست. از لغو فیلترینگ تا برداشتن تحریم ها.
– حل مشکل آیفون، امیدی هر چند کوچک به وعده های دولت برای حل مشکلات دیگر به ویژه در حوزه ارتباطات ایجاد می کند. در راس مسائل ارتباطی هم درخواست لغو فیلترینگ گسترده و نادرست شبکه های اجتماعی است. یوتیوب، تلگرام، فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، واتس اپ، تیک تاک در کنار گوگل پلی، فیلتر هستند. ایران در زمینه فیلترینگ شبکه های اجتماعی و وب سایت های پرمخاطب و اصلی جهان، رکورددار است.
– حل مشکل آیفون، نشانه ای از تاثیرگذاری و ارزش رایی است که مردم در روزهای 8 و 15 تیر ماه 1403 ، به صندوق رای انداختند تا برای چندمین بار، گشایش در برابر محدودیت، پیروز شود.
هر چقدر دولت سابق، به محدودیت و فیلترینگ گرایش داشت این دولت به دنبال گشایش و رفع محدودیت است. دو جهت گیری متضاد که در تصمیم گیری ها و رفتارهای آنها نمود پیدا می کند.
دولت سابق به ریاست سیدابراهیم رئیسی برخلاف وعده های انتخاباتی اش به فیلتر اینستاگرام و تلگرام، واتس اپ و گوگل پلی دست زد تا رفع فیلتر آنها به وعده دولت زودهنگام تبدیل شود. دولت سابق، آیفون را ممنوع و دولت جدید آیفون را آزاد کرد. به آیفون و تلگرام هم محدود نمی شود. دانشجویان و اساتید دانشگاه را هم شامل می شود.
– لغو ممنوعیت آیفون شاید در ظاهر، اقدامی کوچک باشد اما در واقعیت اقدامی مهم و نمادین از اراده رفع محدودیت هاست. آیفون، تنها یک گوشی موبایل هوشمند نیست بلکه پدیده ای نو در عرصه ارتباطات جهانی است که باید از برخوردار شد. دسترسی به ابزارهای ارتباطی، یکی از حقوق انسانی است. دولت ها حق ندارند مردم را به بهانه های مختلف،از این حق محروم کنند.
– داستان آیفون، سطح دغدغه ها و مسائل را در ایران نشان می دهد. وضعیت هر فرد و هر کشور و هر مجموعه ای با سطح دغدغه آن سنجیده می شود. دغدغه کنونی ما در ایران لغو ممنوعیت های سلیقه ای و نادرست است. از لغو ممنوعیت آیفون تا رفع فیلتر از توییتر و گوگل پلی تا لغو واردات خودرو و … واقعا این ممنوعیت ها در عصر کنونی، خنده دار هستند و هیچ منطق و قاعده و توجیهی را بر نمی تابند.
– وزیر ارتباطات، رفع این ممنوعیت را از طریق انتشار توییت (ایکس) اعلام کرد و همه رسانه ها هم به نقل از این توییت، این خبر را منتشر کردند. توییتر در ایران همچنان فیلتر است در حالی که همه مسوولان در این شبکه اجتماعی حضور دارند. فیلترینگ مانع از ارتباطات مردم نشده و همچنان ابزار تاثیر گذاری است اما فیلترینگ، ارتباطات را سخت و دشوار و پرهزینه کرده است.
– خبر لغو ممنوعیت آیفون، در روزی اعلام شد که خبر رسید برای اولین بار شهروند اهل سنت بلوچ برای استانداری سیستان و بلوچستان انتخاب شد. گشایشی از نوع دیگر در کنار زدن تابوها و ممنوعیت های نانوشته انتصاباتی.
گشایش، خوش آیند است چه لغو ممنوعیت آیفون باشد چه کنار زدن تابوی انتصاب هم وطنان اهل سنت
بعد از انتشار یادداشت، اعلام شد واردات آیفون با سود بازرگانی 96 درصدی مجاز شده است. درآمدزایی دولت ها از محل عوارض گمرکی و واردات کالاها، اتفاق عادی است اما وضع عوارض بالای غیرمنطقی، غیرعادی و غیراخلاقی است و می تواند مصداق سوء استفاده باشد.
https://www.pgnews.ir/?p=200152