پویاسامانه

تاریخ نمایش این آگهی : 1398/08/16 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 1840811 تاریخ نمایش این آگهی : 1398/07/06 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 6987425
کد خبر : 292645 تاریخ ثبت : 1398/8/17 22:33 نظرات تایید شده : 0

طعم جنوب در پایتخت با گبگو+تصاویر

خلیج فارس: دلتان هوس طعم غذاهای جنوبی کرده است، پس همراه ما شوید تا راهی رستوران گبگو شویم.

ای دوست بیا تا غم فردا نخوریم              وین یکدم عمر را غنیمت شمریم

 فردا که ازین دیر فنا درگذریم                    با هفت‌هزار سالگان سر بسریم

هر روز دمِ ظهر و موقع شب نوای سنج و دمام در کنار صدای دلنواز نی انبان و ضرب و تنبک بوشهری نوایی می سازد که گوش را غلامِ خود می کند و دل را هوایی ساحل دلنشین و خاطره ساز بوشهر. نه فقط موسیقی که عطر غذاهای بوشهری و دمی نشستن در کنار مردم خونگرمش فرصتی است تا در این شلوغی پایتخت سفری چند ساعته داشته باشید به جنوب کشور.
دو برادر در خیال خرچنگ

امید و علی فکی دو برادر بوشهری هستند که به علت عرق و علاقه فراوان به فرهنگ دیارشان سال گذشته تصمیم گرفتند تا چراغ بوشهر و فرهنگ کهن این خاکِ خفته در دامان آب را در پایتخت روشن کنند. آستین بالا زدند و رستورانی به سبک بوشهری در شهرک غرب تهران به پا کردند. نام این رستوران را “گبگو” به معنای خرچنگ در گویش بوشهری، گذاشتند.

“گبگو”  در شهریور ماه ۹۷ افتتاح شد، نه فقط با سرو غذاهای اصیل این خطه از کشور که با سبک دکوراسیون، لهجه و لباس پرسنل و موسیقی محلی بوشهری در مدت کوتاهی طرفداران بسیاری را مجذوب خود کرد.
بوشهر در پایتخت

به گبگو که پا می گذارید انگار وارد یک بوشهر کوچک شده اید. تمامی میزها با نام محله های قدیمی بوشهر نام گذاری شده اند مثل شکری، بهمنی، کوتی، سنگی و … . همه جای این رستوران نشانی از بوشهر و جنوب کشور دارد. از صنایع دستی بوشهر، حصیربافی با چوب نخل که در لوستر، بر روی دیوارها به صورت نوعی سینی به نام تویزه و حتی سقف به کار رفته و صندلی ها که با قالیچه های بوشهری بافته شده توسط عشایر این منطقه، گرفته تا ویترین نمایش انواع صدف های دریای جنوب و حتی موتور هوندای قدیمی که روزگاری زیر پای اکثر جوانان بوشهری بوده است،

در گوشه و کنار گبگو به چشم می خورد. حتی جالب است بدانید همه پرسنل رستوران از سرآشپز مشهور بوشهر آقا منصور گرفته تا گارسن ها با لباس های محلی و زبان و لهجه شیرین جنوبی با مهمانان خوش و بش کرده و برای انتخاب یک غذای خوشمزه از میان ده ها غذای بوشهری موجود در منو آن ها را راهنمایی می کنند.

در “گبگو” که در خیابان فخارمقدم واقع شده است، هر روز موسیقی زنده بوشهری اجرا می شود که ناخودآگاه فضای متفاوت و مفرحی را در رستوران ایجاد می کند.  
معماری بوشهر در پایتخت

کمی که از ورودتان به گبگو گذشت، حصیری بر روی سقف و همچنین درب و پنجره های هلالی و رنگی توجه شما را جلب خواهد کرد. معماری بوشهر تلفیقی است از فرهنگ آفریقا، هند و بوشهر چرا که این شهر قدیمی ترین بندر تجاری خلیج فارس است. برای مثال اولین خانه های سه طبقه ایران در استان بوشهر ساخته شد که به علت گرمسیری بودن منطقه این خانه ها را در دو طرف کوچه های تنگ و باریک می ساختند که طبقات بالای خانه ها در دو طرف کوچه به هم نزدیک می شد و القا کننده حس کج بودن ساختمان را داشت. این سبک معماری باعث ایجاد وزش باد و خنکی در داخل این کوچه ها که همه به هم وصل بودند حتی در گرمای تابستان، می شد.

حصیر سقف که در خانه های قدیمی بوشهر کاربرد داشته، توسط نی هایی که از نیزارهای اطراف شهر می آوردند، ساخته می شد. نی ها را از وسط بریده و خشک می کردند و یکی از مصالح اصلی در ساخت سقف خانه ها بود، به این صورت که ابتدا بر روی سقف تیرهای چوبی چندل را به فاصله یک متر از هم می چیدند، سپس روی آن همین حصیر بافته شده از نی را گذاشته و بعد روی حصیر را با شاخه های درخت نخل می پوشاندند و در مرحله آخر روی همه اینها را با کاهگل اندود می کردند که در هر زمستان این کاهگل با کاهگل نو عوض می شد.

همچنین پنجره های هلالی که با نام های خشتی، پروانه ای و طاووسی در بوشهر شناخته می شود، جزو جدا نشدنی معماری این منطقه بوده و رنگی بودن پنجره ها باعث دور کردن حشرات از اطراف خانه می شده است.
منویی با طعم بوشهر

مدیران گبگو سعی داشتند در ارائه ی طعم های بوشهری همه نوع جزییات و ریزه کاری را رعایت کنند. در هنگام ورود از مهمانان با نوشیدنی خوش آمد گویی با نام “ویمتو” پذیرایی می شود که از عصاره ی توت و تمشک درست شده و طبع سرد دارد. تمام مواد و ادویه های به کار رفته در غذاها مستقیم از بوشهر آورده می شوند که از طریق هند و آفریقا وارد بوشهر شده اند. انواع غذاهای دریایی از ماهی های جنوب از جمله ماهی خارو، شیر، شوریده و انواع میگو گرفته تا  خورشت های بومی از جمله قلیه، قیمه بوشهری و انواع کباب موجود در منوی گبگو، هر نوع سلیقه ای را ارضا می کند.

جالب است بدانید قلیه ماهی و میگو که همه جا با برنج سرو می شود، در گذشته به علت نبود برنج در جنوب کشور این غذا همراه با گندم خرد شده صرف می شد که به آن للک یا گمنه می گفتند. شما هم در گبگو حق انتخاب دارید که این خورشت خوشمزه را با برنج درجه یک ایرانی و یا به صورت اصیل آن همراه با للک میل کنید.

دال عدس نیز یک غذای اصیل هندی هست که اکنون نزدیک به ۴۰۰ سال در بوشهر طبخ می شود و دیگر جزو غذاهای اصیل بوشهری شناخته می شود و در منوی رستوران گبگو موجود است و از گذشته تا کنون ارزان ترین غذای بوشهر بوده است.

اما در میان غذاهای متنوع منو، ماهی شکم پر، دو پیازه میگو، ماهی کباب، قیمه بوشهری و ته انداز ماهی پیشنهاد سرآشپز به مهمانانی است که برای بار اول به گبگو آمده اند.

قیمه بوشهری یک غذای بسیار لذیذ است که با ادویه جات مخصوص، گلاب، زعفران و زیره عطر دلپذیری داشته و مواد اصلی آن گوشت، سیب زمینی، پیاز و لپه است و شمایلی مانند گوشت کوبیده دارد.

ته انداز ماهی نیز نوعی ته چین است که داخل برنج را ماهی خارو که گوشت بسیار لذیذ و چربی دارد به همراه سبزی های معطر به نام “حشو” گذاشته و داخل قالب می گذارند تا مانند ته چین شود. همچنین این رستوران دارای سالاد بار و انواع خوراکیهای شیرین از جمله رنگینک، مسقطی و حلوای انگشت پیچ برای پیش غذا و دسر نیز هست.
توصیه آخر

توصیه می شود برای رفتن به رستوران (به جز آخر هفته ها)، حتما از قبل جای خود را از طریق تلفن ۶ و ۲۶۷۴۰۸۷۴-۰۲۱  رزرو کنید.

منبع:ایران مارکوپلو





کلمات کلیدی خبر : رستوران
-->