پویاسامانه

تاریخ نمایش این آگهی : 1397/06/03 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 4415453 تاریخ نمایش این آگهی : 1397/01/04 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 20286305
کد خبر : 197125 تاریخ ثبت : 1397/2/13 11:49 نظرات تایید شده : 0
دامپزشکی بوشهر: گوشت را از مراکز معتبر خرید و 24 ساعت در بخچال نگهداری کنید

تب کونگو دوباره در ایران/ فعلا 4 بیمار

خلیج فارس: خلیج فارس: به گفته وزارت بهداشت، تاکنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که ۳ نفر در کرمان و ۱ نفر در فارس بوده است. یک نفر نیز در اثر بیماری جان خود را از دست داده است.

خلیج فارس: به گفته وزارت بهداشت، تاکنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که ۳ نفر در کرمان و ۱ نفر در فارس بوده است. یک نفر نیز در اثر بیماری جان خود را از دست داده است.

به گزارش «خلیج فارس»؛ با وجود هشدارهاي وزارت بهداشت و آموزش هاي لازم براي پيشگيري از اين بيماري، همچنان افرادي بدون مراقبت هاي لازم براي خريد گوشت يا تماس با گوشت ذبح شده به اين بيماري مبتلا مي شوند.

بيماري کريمه کنگو، با اسم کامل تب خون ريزي دهنده کريمه کنگو، نام يک عفونت ويروسي واگيردار است که هم انسان و هم حيوان به آن مبتلا مي شوند و همچنين به صورت واگيري مي توانند به هم انتقال دهند. عامل انتقال آن کنه ها هستند.

انتقال به انسان از حيوان بيشتر از طريق تماس با حيوان بيمار و در صورت تماس با امعا و احشاي آلوده به بيماري، حين ذبح دام يا عدم رعايت موارد بهداشتي و ابتلا به کنه رخ مي دهد.

در همین خصوص، اداره کل دامپزشکی استان بوشهر موارد مهم و بهداشتی را درباره تب کریمه کنگو اعلام کرد:

با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه‌ها)، ضروری است به‌ویژه گروه‌های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، کشاورزان و به‌خصوص روستائیان و عشایر که به نحوی با دام سروکار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز مراقب سلامتی خود باشند.

خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه‌کنندگان گوشت، نگهداری لاشه حداقل به مدت 24 ساعت پس از استحصال در اتاق سرد در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی، خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری‌شده باید به مدت حداقل  24 ساعت در یخچال 0 تا 4  درجه سانتی‌گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود)، خودداری از مصرف جگر به‌صورت خام (جگر خریداری‌شده باید به مدت حداقل 48 ساعت در یخچال 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد، نگهداری و سپس، مصرف شود) ازجمله موارد مهم در مصرف گوشت است.

http://pgnews.ir/gozaresh/uploads/p1ccj7jepar7l1uo59p11iqpmla4.jpg

استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل،  اجتناب کودکان و روستائیان و دامداران از بازی و یا لامسه کنه‌های ماده تخم‌ریزی کرد، خودداری از جدا و له‌کردن (کشتن) کنه‌ها توسط شیردوشان و دامداران، خودداری از پشم‌چینی دام‌ها، بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده، اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان‌ها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن و سم‌پاشی منازل و اسطبل‌های روستایی برای کاهش جمعیت کنه‌ها از دیگر موارد بهداشتی است.

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد و ازاین‌رو اقدامات دامپزشکی صرفا به‌منظور تأمین بهداشت جمعیت انسانی و متعاقب گزارش وقوع بیماری در انسان، آغاز می‌شود.

نکته مهم؛ گوشت گرم اگر به ویروس تب کریمه کنگو آلوده هم باشد پس از نگهداری ۲۴ ساعته در دمای یخچالی از بین می رود و مصرف گوشت مانعی ندارد.

 



کلمات کلیدی خبر : تب کنگو دامپزشکی بیماری