پویاسامانه

تاریخ نمایش این آگهی : 1397/02/26 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 3421689 تاریخ نمایش این آگهی : 1397/01/04 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 8522354
کد خبر : 181581 تاریخ ثبت : 1396/10/18 10:41 نظرات تایید شده : 0
صنعت زنبورداری بوشهر در کما

نیش مشکلات به زنبورداران استان/ بهترین عسل‎های کشور را داریم

خلیج فارس: عسل بوشهر که عمدتا از درخت کُنار می باشد، بعنوان محصول با کیفیت شناخته می شود، اما عدم برندسازی و بسته بندی آفت آن شده است.
خلیج فارس: اگرچه عسل تولیدی بوشهر تاییدیه برخی کشورهای اروپایی را هم دارد، ولی در زمینه بازاریابی و فروش عسل مشکلات عدیده ای پیش پای آن است، طوری که حتی بسیاری هم استانی ها خبر ندارند عسبل کُنار بوشهر یکی از بهترین تولیدات می باشد.
 
به گزارش «خلیج فارس»؛ متاسفانه با وجود ظرفیت و فرصت های نابی که در بخش زنبورداری و تولید عسل در برخی شهرستان های استان وجود دارد، فعالان این عرصه با مشکلات و کمبودهای جدی مواجه می باشند.

یکی از زنبورداران بخش ارم می گوید: 200 کندو زنبور عسل دارم که روزانه حدود 10 کیلو و سالانه حدود دو تن عسل به همراه سه نفر از اعضای خانواده تولید می کنیم.

برات تاجیک پور ادامه داد: در فصول پاییز تا بهار در منطقه ارم به تولید عسل مشغولیم و در فصل تابستان نیز در سمیرم و پادنای اصفهان کار خود را ادامه می دهیم.

زنبوردار دیگری نیز که در تنگ ارم مشغول عسل گیری است می گوید: این نوع کار تولیدی نیز همانند سایر کارهای کشاورزی دچار آسیب ها و آفاتی است که گاهی خسارت هایی متوجه تولید کننده می شود، از جمله سرمای شدید که باعث از بین رفتن زنبورها و گرمای شدید که باعث گندیدگی تخم آنها خواهد شد.

سوسنی با یادآوری اینکه زنبورداری و تولید عسل نیز مانند هر قشر دیگری نیازمند حمایت مسئولان در قالب تعاونی ها می باشد، ادامه داد: بسیاری در کشور خصوصا آنهایی که بصورت حرفه ای در بازار عسل هستند، محصول تولیدی استان بوشهر را به عنوان عسل با کیفیت می شناسند، اما خبری از برندسازی و بسته بندی حرفه ای نیست که همین موضوع باعث شده برخی واسطه ها با یک تغییر کوچک و بسته بندی ساده این محصول را با چند برابر قیمت بفروشند.

 خمیسی یکی از اعضای تعاونی زنبورداران جم هم درباره مشکلات پرورش دهندگان زنبور عسل می گوید: خشکسالی های پی در پی و همچنین حضور بدون مجوز زنبور داران غیر بومی در مزارع، باغات و مراتع مشکلا ساز شده و موجب بروز برخی بیماریها در زنبور داری ها میشود.

وی تاکید کرد نبود مراکز بسته بندی هم زنبور داران را دچار مشکل کرده، طوری که برای بسته بندی باید محصول را به دیگر استان ها برد یا به واسطه ها سپرد که باعث می شود سود اصلی در بازار نصیب آنها شود.

در همین خصوص عضو هیات مدیره اتحادیه زنبورداران استان بوشهر می گوید: چند کشور خارجی از جمله آمریکا، اتریش، ترکیه و کانادا برای عسل تولیدی این استان گواهی تایید کیفیت صادر کرده اند، اما با وجود این گواهینامه ها، بازاریابی و آموزش نیاز اصلی صنعت تولید عسل در این استان است.

صفر رحمانی اضافه کرد: سالانه 500 تن عسل در استان تولید می شود که 42 هزار کندو ثابت و 120 هزار کندوی مهاجر می باشد.

رحمانی پور گفت: شمار زنبورداران استان بوشهر نزدیک به 500 نفر است که بیشتر در شهرستان های دشتی، جم و دشتستان فعالیت دارند.

وی با اشاره به مزیت های عسل تولیدی استان که عمدتا از درخت کُنار می باشد اظهار داشت: خاصیت درمانی در کنار کیفیت از جمله مواردی است که عسل استان بوشهر را تبدیل به محصولی منحصر به فرد کرده است، طوری که بزودی هیاتی از کشور ترکیه به ایران سفر می کنند تا برای خرید فرآورده های عسل کشور قرارداد منعقد نماید و بخشی از آن سهم استان بوشهر است.

این فعال حوزه تولید عسل در استان تصریح کرد: در رمینه بازاریابی و برندسازی محصول ناتوان هستیم که باعث شده بیشترین سود نصیب دلالان شود؛ اتفاقی که علاوه بر کم کردن سود زنبورداران، بعضا شاهدیم شیره و ناخالصی توسط دلالان به عسل استان اضافه می شود که بی اعتمادی به محصول ما را در بازار به دنبال دارد.

رحمانی پور افزود: اگر صنعت تکمیلی مرتبط با بخش زنبورداری در استان بوشهر راه اندازی شود بخش مهمی از مشکلات پیش روی زنبورداران برطرف می گردد.