پویاسامانه

تاریخ نمایش این آگهی : 1398/08/16 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 5194260 تاریخ نمایش این آگهی : 1398/07/06 <br/> تعداد بازدید تاکنون : 10330805
کد خبر : 296023 تاریخ ثبت : 1398/9/6 10:49 نظرات تایید شده : 14
پیگیری یک سوژه؛

نان بوشهر بوی کپک می‌دهد/ از اعتراض شهروندان تا پاسخ مسئولان

خلیج فارس: بسیاری از هم استانی ها معتقدند کیفیت نان استان بوشهر افت کرده، در این بین خشکی بیش از اندازه نان یا حالت خمیری آن بیشترین گلایه ها را به خود اختصاص می دهد.

خلیج فارس: «مثل قدیم بوی نان تازه نمی دهد»، «نان بوی كپک می دهد و وقتی از نانوا سوال می کنی، به آرد ربط می دهد»، «اغلب نان های بوشهر سریع خشک و غیرقابل مصرف می شوند، دیگر بوی کهنگی و زُخمی که می دهد را کجای دلمان بگذاریم»

به گزارش «خلیج فارس»؛ موارد بالا برخی از گلایه های شهروندان بوشهری درخصوص نان است، نانی که به گفته آنها مدتیست بوی کهنگی و کپک می دهد.

مصرف بالای نان در سفره ایرانیان، تولید و پخت آن را دارای اهمیت کرده، با این حال بسیاری از هم استانی ها معتقدند کیفیت نان استان بوشهر افت کرده، در این بین خشکی بیش از اندازه نان یا حالت خمیری آن بیشترین گلایه ها را به خود اختصاص می دهد.

اما در چند وقت اخیر پیام هایی از سوی شهروندان بوشهری درباره مشکل جدید پیرامون نان بوشهر وجود دارد و آن بوی کپک و کهنگی نان گرم است.

پیگیری «خلیج فارس» از برخی نانوایی های بوشهر نیز حکایت از تایید این مشکل توسط متصدیان بود که البته به آرد تحویلی به آنها ربط می دادند.

یکی از نانواها نیز معتقد بود که آرد تحویلی از استان کیفیت لازم را ندارد، با این حال از سوی شرکت غله ملزم به خرید از استان شده اند و بعضا شاهد مشکلاتی از این دست هستند.

چند مورد خاص بود که سریعا برطرف شد

رییس اتحادیه نانواهای بوشهر در گفتگو با «خلیج فارس» مشکل را مربوط به فقط یکی، دو روز می داند و می گوید: سریعا با تعویض آرد نانواهایی که دچار این موضوع شده بودند، مشکل برطرف شد و بعد از آن گزارشی از سوی مردم یا نانواها نداشته ایم.

وقتی به "علی پارسایی" گفتیم که روز گذشته نیز تماس های برخی شهروندان درباره مشکل بوی کپک داشته ایم، اظهار داشت: به نانواها اعلام شده آرد تحویلی آنها هر مشکلی دارد، از پخت آن خودداری کرده و تحویل دهند، ولی ما گزارشی در این زمینه نداشته ایم.

پارسایی در ادامه خطاب به خبرنگار «خلیج فارس» گفت: این مشکل وجود داشته و انکار نمی کنم، ولی مدت زیادی طول نکشید.

وی در پایان در اظهاراتی که دلیل بیان آن مشخص نبود، اظهار داشت: در شرایط حساسی که کشور دارد، باید دست به دست هم دهیم و با همدلی مشکلات را کم کنیم.

مشکل از نانوا است، نه آرد

رییس شرکت غله و خدمات دولتی استان بوشهر درباره گلایه برخی نانواها که بوی کپک و کهنگی نان را مربوط به آرد می دانند، اظهار داشت: این موضوع برای مقطع یکی، دو روزه رخ داد که با تعویض آردهای تحویلی به برخی نانواها، بعد از آن گزارشی در این زمینه نداشتیم.

سید محمد هاشمی در گفتگو با «خلیج فارس» با بیان اینکه آرد تحویلی از سوی 4 کارخانه استان کیفیت و استانداردهای لازم را دارد، ادامه داد: در فصل سرما، به دلیل شرایط جوی بوشهر، آرد رطوبت بیشتری دارد و در این بین نانواهایی که سهمیه ماهیانه را یکجا خرید می کنند، به دلیل نداشتن انبار مستقل آرد، کیسه های آخر آرد دچار رطوبت بیشتری می شوند و مشکل بوی کپک یا کهنگی را رخ می دهد. از این رو به نانواها توصیه شده آرد را هفتگی خرید کنند.

هاشمی درباره اینکه الزامی شدن تامین آرد از کارخانه های استان به عنوان دلیل مشکل اخیر توسط برخی نانواها عنوان می شود، بیان کرد: نظارت های سختگیرانه بر کارخانه های آرد از سوی ما و بهداشت وجود دارد و آرد با استاندارد مشخص و تعریف شده تحویل نانواها می شود، ضمن اینکه این یک تصمیم ملی است که آرد نانواها باید از همان استان تامین شود و صرفا برای بوشهر اجرا نشده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کارگر غیرماهر یا نبود انبار مخصوص آرد در نانوایی دلیل افت کیفیت نان است و به آرد مربوط نمی باشد، افزود: به نانواها اعلام شده اگر آرد تحویلی دچار مشکل بود، حتی اگر به قیمت تعطیلی یک روز نانوا باشد آن را اعلام کرده تا تعویض شود و ما در این خصوص پاسخگو هستیم، بنابراین نانواها نباید بهانه ای درباره کیفیت پایین آرد داشته باشند.

شهروندان سردرگم در پاسکاری مسئولان

با توجه به پاسخ های اتحادیه نانواها و رییس سازمان غله که به نوعی پاسکاری کیفیت نان به همدیگر یا نانواها می باشد، شایسته است فرماندار بوشهر به عنوان مسئول کمیته آرد و نان شهرستان به صورت جدی تر به گلایه های شهروندان در این خصوص ورود کند.

قطعا با توجه به گرانی های روزافزون و کوچک تر شدن سفره مردم، تجربه نشان داده در این شرایط مصرف نان بیشتر از برنج، گوشت و سایر اقلام می شود، از این رو نظارت جدی بر کیفیت نان بیش از گذشته ضروریست.

کلمات کلیدی خبر : نان بوی کپک علی پارسایی
خبر فوری مدارس شهرستان بوشهر سه‌شنبه تعطیل است
-->