خلیج فارس: مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر گفت: گازرسانی به شهرها و روستاهای استان بوشهر اکنون به ایستگاه پایانی رسیده به نحوی که تنها یک شهر و ۶ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فاقد شبکه گاز هستند.
به گزارش خلیج فارس؛ علی اکبر فقیه در بازدید از خبرگزاری ایرنا در بوشهر اظهار کرد: اکنون تمامی شهرهای استان بوشهر به استثنا جزیره خارگ دارای شبکه گازکشی هستند و دلیل نرسیدن گاز به خارگ نیز این است که منبع گاز طبیعی در این جزیره وجود ندارد.
وی بیان کرد: در سال ۹۸ مقرر شد پتروشیمی خارگ با هزینه خود خطی دریایی از خط سراسری در حوالی بندرگناوه تا جزیره خارگ عملیاتی و تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برساند تا گاز موردنیاز این پتروشیمی و شهروندان خارگ از این طریق تامین شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر تصریح کرد: در صورت اتصال خارگ به خط یاد شده ظرف ۶ ماه عملیات گازرسانی به ساکنان جزیره خارگ محقق می شود که با وجود قولهای متعدد تاکنون پروژه پتروشیمی خارگ فرایند احداث خط دریایی گاز را عملیاتی نکرده است.
فقیه افزود: چند سال پیش که گازرسانی به شهرهای استان بوشهر پایان یافت تمرکز ویژه ای به گازرسانی به روستاها شد به نحوی که اکنون ۴۹۵ روستای استان بوشهر گازدار هستند.
وی عنوان کرد: از شمار روستاهای یاد شده ۴۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار هستند و در ۶ روستای بالای ۲۰ خانوارهای استان شامل روستای جمیله شهرستان دشتستان، لاورده و لاورگل در شهرستان کنگان و روستاهای سهو، کاردنه و بن بید شهرستان دشتی به دلیل صعب العبور بودن امکان گازرسانی محقق نشده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر ادامه داد: هزینه سرانه انشعاب گاز در روستاهای یاد شده حداقل ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان است که با توجه به بالا بودن هزینه سرانه انشعاب آنها، مجوز چهار روستای آن صادر نشده است.
وی همچنین با اشاره وضعیت ایدهآل گازرسانی به صنایع استان بوشهر عنوان کرد: تاکنون ۶۵۶ اشتراک گاز در بخش صنعت استان بوشهر اجرا شده که با گازرسانی به این صنایع کمک شایانی به حفظ محیط زیست و کاهش آلایندگی میشود.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر بیان کرد: هزینه دریافت انشعاب گاز خانگی در استان بوشهر تنها ۲۱۱ هزار تومان و براساس نرخ سال ۹۵ است و مشترکین ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت میتوانند از انشعاب گاز خانگی برخوردار شوند.
فقیه عنوان کرد: شرکت گاز استان بوشهر اکنون پیشتاز در خدمت رسانی شایسته به هم استانیها است و فرمانداران شهرستانهای مختلف نیز از عملکرد این مجموعه ابراز رضایت کامل دارند.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر تصریح کرد: این شرکت نخستین دستگاهی بود که مصوبه دور نخست سفر رئیس جمهور را با گازرسانی به ۲۳ روستا با ۲۹۰ میلیارد ریال لولهکشی داخلی منازل مددجویان کمیته امداد امام و بهزیستی با ۲۴ میلیارد ریال اعتبار به سرانجام رساند.
فقیه اظهار کرد: در استان بوشهر اکنون ۲۳۰ هزار انشعاب گاز وجود دارد که از این شمار ۱۵۰ هزار انشعاب مربوط به مناطق شهری و مابقی مربوط به روستاها است.
وی گفت: شمار مشترکان گاز استان بوشهر اکنون ۲۸۰ هزار مشترک است که ۲۱۴ هزار آن در بخش شهری و مابقی نیز مربوط به مناطق روستایی است.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر با اشاره به احداث هشت هزار کیلومتر شبکه گاز در استان بوشهر، اضافه کرد: این استان در سال گذشته ۱۸ میلیارد مترمکعب فروش گاز داشته است.
وی افزود: ۹۹ درصد از فروش شرکت گاز استان بوشهر در بخش صنعت است که از این میزان ۷۲ درصد آن مربوط به فروش گاز در بخش پتروشیمی است.
مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: با توجه به رو به پایان بودن عملیات گازرسانی در شهرها و روستاهای استان بوشهر، این استان اواخر سال گذشته معین گازرسانی به ۲ شهر و ۸۷ روستای غرب استان هرمزگان شده است.
وی عنوان کرد: طول شبکه گاز این طرح، ۹۰۰ کیلومتر است که با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار استان هرمزگان اما با دستهای کارکنان شرکت گاز استان بوشهر احداث می شود.
فقیه یادآور شد: طرح گازرسانی شرکت گاز استان بوشهر در غرب هرمزگان اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که پیش بینی شده در پایان تابستان ۱۴۰۳ به بهره برداری برسد.